Harry Nac (Cees Volders)

Cees Volders komt al sinds 1951 bij NAC en woont sinds 1949 in het Heuvelkwartier. Zijn huis is makkelijk te vinden. Kijk maar boven de voordeur in de Flierstraat. Harry NAC werd geboren met de opening van het nieuwe Fuji-stadion. Hij werd ge´ntroduceerd door middel van advertenties in het plaatselijk dagblad. Om eens wat meer over Harry NAC te weten te komen zijn wij bij hem op bezoek gegaan.

Duidelijk gek.

Het werd al gauw duidelijk dat Harry NAC (Cees Volders) even gek is als op het veld. Als ik op de bel druk, komt er al een hele hoop gekheid. Eenmaal aan tafel komt er toch even een serieuze kant van Harry NAC naar boven.Harry in de goal bij NAC. Hoewel Harry NAC al 60 (7) jaar oud is weet hij de NAC-fans nog aardig bezig te houden. Zo begint Harry NAC gelijk te vertellen over een gebeurtenis van een poosje geleden. Harry NAC had gerookte paling in de B-Side gegooid waarop de supporters deze weer het veld op gooiden. Ook is hij een keer in de weer geweest met een stier op een plankje. Onder dat plankje stondů. Cees. Dit was tijdens een wedstrijd tegen het Spaanse Valencia.
Maar soms heeft het ook zijn nadelen.

Onwel geworden.

Zo is Harry NAC een keer onwel geworden tijdens een wedstrijd. Dat was een mengeling van spanning, hitte en zuurstofgebrek. Maar ondanks dat voorval is Harry NAC nog niet van plan om te stoppen. Hij gaat wel langzaam maar zeker een vervanger zoeken vanwege zijn leeftijd. Maar Cees Volders is niet alleen een aantal jaren actief als Harry Nac. Hij heeft voordat hij als Harry Nac omgedoopt werd heel wat andere noten op zijn zang gehad bij NAC. Zo is hij ook secretaris van de supportersvereniging geweest. Cees Volders was dan ook de persoon, die met het idee voor het NAC-magazine Geel-Zwart kwam. Dit magazine is er nog steeds. Alleen is het uiterlijk wat veranderd. Ook heeft Cees een keer met zijn vrouw achter de tap in het supportershome gestaan. Zowel Cees als Harry NAC zijn grote voetbalfanaten. In de kast bij Cees treffen we alle jaargangen van Geel-Zwart aan. Ook staan er diverse andere boeken en tijdschriften over NAC. Zo heeft Harry NAC ook diverse lotingen gedaan dit seizoen. Bij een van deze lotingen kregen de clubkaarthouders een clubkaart cadeau als ze uit de bak getrokken werden. Op zondag 10 mei 1998 werd er uit de zestien winnaars een nieuwe hoofdprijswinnaar getrokken voor de aanvang van de wedstrijd NAC-VOLENDAM. Deze hpofdprijs was een 11 daagse reis naar Tenerife. De winnaar van deze reis kreeg nog een cadeau extra. Hij kreeg eenůů. Gerookte paling. Harry NAC is gefilmd door de IKON. De uitzending werd in oktober 1998 uitgezonden. Het gaat over de passies van verschillende leeftijdsgroepen.