De Fagelstraat, een mooie herinnering !!!

Huwelijk

Ik was 17 jaar en woonde in de Heemskerkstraat. Ik zou gaan trouwen, maar ik had geen woning. Ik stond daar nog te kort voor ingeschreven (6 maanden). Een kennis woonde in de Fagelstraat en zou gaan verhuizen. Ik schreef een brief naar woningbouwvereniging Laurentius voor een woning en kreeg deze toegewezen. Ik was zo gelukkig. Daar kreeg ik mijn eerste kindje en waren we een gelukkig gezinnetje in dat knusse flatje.
Intussen leerde ik ons buurmeisje tegenover ons kennen. We kregen een leuke band met haar en zij met ons gezin. Een paar jaar later ging mijn buurmeisje samenwonen met haar vriend en zou gaan vertrekken. In die zelfde tijd zou mijn nichtje gaan trouwen en ze was op zoek naar een woning. Zij schreef toen, net als ik een paar jaar terug, een brief naar Laurentius. En kreeg de woning van mijn buurmeisje tegenover ons toegewezen. Ik was heel blij, dat mijn nichtje daar kwam wonen. Maar ook bedroefd, dat mijn buurmeisje (ondertussen mijn vriendin geworden) ging verhuizen.
Samen met mijn nichtje heb ik nog vijf jaar in de Fagelstraat gewoond. Omdat wij op de bovenverdieping woonden, gingen wij heel vaak, als de kinderen op bed lagen, samen op de overloop nog een kopje koffie drinken en tot in de late uurtjes kletsen.

Sloop

Toen kregen we te horen, dat Laurentius de woningen ging slopen. Mijn nichtje en ik waren heel blij, omdat de woningen niet zo goed waren (tochtig, klein, enzo.). Maar ook verdrietig, want we zouden dan niet meer zo dicht bij elkaar wonen. We zouden dan niet meer samen de flat en overloop kunnen vegen of wassen. Dat deden we heel vaak samen. We waren heel netjes en wilden ook, dat de flat schoon bleef. En dat zouden we niet meer samen kunnen doen.
We kregen te horen, dat we naar een eengezinswoning konden verhuizen en dat mijn nichtje en ik in dezelfde straat kwamen te wonen. Dat maakte het een beetje goed.
Het zien van de sloop was heel pijnlijk. Met een paar mooie foto's en herinneringen heb ik afscheid genomen van de Fagelstraat.

Hava Akdag