De Van Oldenbarneveltstraat

Op bezoek bij Sjef en Jettie Aertse

Sjef en Jettie Aertse voor hun gezellige woning

Sjef en Jettie zijn al 44 jaar getrouwd en wonen met veel plezier in de Van Oldenbarneveltstraat. Maar binnen enkele jaren moet het blok Heinsiusstraat, Van Oldenbarneveltstraat en de Johan de Wittstraat eraan geloven want er is besloten dat er ook hier plaats gemaakt moet worden voor nieuwbouw. Een reden om eens een kijkje te gaan nemen wat er gaat verdwijnen en wat de bewoners daarvan vinden.
Sjef en Jettie zijn allebei geboren en getogen in Breda. Ze hebben samen 16 jaar op de Haagweg gewoond waarna ze 28 jaar geleden in de Van Oldenbarneveltstraat zijn komen wonen met hun twee kinderen, die inmiddels al lang het huis uit zijn.
Als ik binnenkom zitten ze in de gezellige woonkamer een kopje koffie te drinken met hun dochter en de achterbuurman. Als de bezoekers weggaan blijft Rakker, het hondje van hun dochter rustig op de schoot liggen bij Sjef. Ze passen regelmatig op Rakker, die het goed naar zijn zin heeft bij Sjef en Jettie. De t.v. staat op een spelletjesprogramma, een van de hobby's van Jettie. Televisie en puzzelen doet zij het liefst. Sjef luistert naar de berichten, die in de huiskamer binnenkomen via een scanner. Verder klust Sjef graag in en om het huis. Samen onderhouden ze de gezellige achtertuin met veel planten, compleet met een vijver en kabouter. Bij de vijver staat een grote reiger, geen echte hoor want die zou alle vissen uit de vijver eten!
De taken zijn wel goed verdeeld. Jettie zorgt voor de plantjes en Sjef zorgt voor de vijver en de rest. Als Jettie het snoeien aan Sjef over moet laten knipt hij de plantjes veel te kort

Uitgeleefde woning

Toen Sjef en Jettie 28 jaar geleden in de Van Oldenbarneveltstraat kwamen wonen was de woning uitgeleefd. Samen hebben ze het huis opgeknapt en hebben nu een gezellig huisje. Samen hebben ze het goed. Zelf hebben ze gezorgd voor dubbele beglazing en het onderhoud van het huis.
Bij de renovatie van meer dan 10 jaar geleden had de gemeente alleen wat achterstallig onderhoud aan het huis hoeven te verrichten en het keukenblok is toen ook vervangen.
Geen van beiden willen ze eigenlijk weg. Ze zouden liever zien dat de huizen en de algemene uitstraling van de buurt wat opgeknapt zou worden en dat er wat meer politie rond zou rijden. Niet dat er veel nare dingen gebeuren want in de tijd dat ze er wonen hebben ze eigenlijk weinig problemen gehad. Het is een gezellige straat en met de buren hebben ze goed contact. Alhoewel er al veel van de oude bewoners weg zijn, zullen ze de gezelligheid van de omgeving wel missen als ze weg zouden moeten. Om die reden willen ze dan ook straks een benedenflatje ergens in de buurt, het liefste met een tuintje natuurlijk.

Ze blijven in ieder geval in de Heuvel wonen!