Voetbal, voetbal en nog eens voetbal
Prijsuitreiking straatvoetbal 1963, voetbalveldje Talmastraat

Door op de foto te klikken krijgt u een grotere weergave.

V.l.n.r. Rinus Adriaansen, Ben Bouw, Nico Rijnders, Henny Vet,
Jan Rijnders, (gedeeltelijk zichtbaar) Ad van Koolwijk.

Het was in die tijd alleen maar voetbal, voetbal en nog eens voetbal.
Ik werkte in die tijd bij Lon v.d. Linden op de Haagdijk, handel in haarden, kachels en huishoudelijke artikelen. Hijzelf was een oud-speler van NAC. Daar kwamen ook nogal eens oud-spelers over de vloer, waaronder Kees Rijvers. Voetbalde toen in Frankrijk bij St. Etienne en had een sportzaak op de Haagdijk, later Cock Luyten.
Als ik tussen de middag thuis ging eten, was het nog wel even een balletje trappen op de Heuvelbrink, wat natuurlijk niet mocht. We moesten dan wel in de gaten houden of de wijkagent niet in de buurt was. En dan 's avonds na het eten weer trainen tot het donker werd.
Een paar weken voor het straatvoetbal begon, werd het trainen nog intensiever. Het bleef dan ook weer langer licht. Dan begonnen de wedstrijden in het speeltuintje in de Talmastraat met toch een behoorlijk aantal bezoekers. Het was er altijd leuk en gezellig. Hieraan heb ik goede herinneringen. Later zijn we verhuisd naar het veldje naast de kerk aan de Heuvelbrink. Dit was iets groter maar al met al was het een gezellige boel.

Ben Bouw, februari 2008


Staand v.l.n.r. Rinus Adriaansen, Piet Vet, Henny Vet, Jan Rijnders, Kees Martens, Ad van Koolwijk. Hurkend v.l.n.r. Ben Bouw, Henk Silder, Ad Holleman, Albert Vet, Nico Rijnders.