Biljartvereniging "De Vlieren"

Vaste gebruikers

Een van de oudste, vaste gebruikers van ons gemeenschapshuis "De Vlieren", is de biljartvereniging met dezelfde naam. Sinds 1967 biedt deze vereniging aan vijftigplussers de mogelijkheid om vier middagen te biljarten. Feest dus volgend jaar: het veertigjarig bestaan!

Op vrijdagmiddag is de competitie voor de eigen leden. Omdat er slechts twee biljarttafels staan is het maximale aantal leden 28. Er kunnen niet meer dan 14 partijen op één middag worden gespeeld. Op dinsdag, woensdag en donderdagmiddag organiseert de vereniging de mogelijkheid tot vrij biljarten. In wisselende samenstellingen worden er partijtjes van een half uur gespeeld. Ook vijftigplussers die geen lid zijn, zijn op deze middag welkom.Vooral mensen uit de Heuvel maken hier gebruik van tegen een vergoeding van 0,80. Ieder najaar wordt er een groot toernooi georganiseerd. Er starten 110 deelnemers! Via een afvalsysteem strijden de deelnemers om de prijzen.
Tien donderdagmiddagen achter elkaar.
Er hangt dan de typische - fluister - spanning, zoals die hoort bij echte biljartwedstrijden. Na de wedstrijden is er ruimte voor een gezellige nazit. De experts geven hun mening over de speelfiguren en hoe men die en die carambole wél had kunnen maken. Dit toernooi trekt altijd veel publiek uit de wijk. Naast de biljartactiviteiten zijn er voor de leden en hun aanhang een feestmiddag (samen eten en bijvoorbeeld bowlen) en een gezellige kerstmiddag met kleine attenties en spelletjes.
Met deze verschillende activiteiten vult de biljartvereniging "De Vlieren" haar doelstellingen in en de mogelijkheid tot het bieden van een actieve ontmoeting voor vijftigplussers uit de buurt, waarbij deze het elkaar zo aangenaam mogelijk maken en elkaar helpen. Men kan serieus bezig zijn met de biljartsport tijdens de competitie en het grote toernooi. Bij het vrije biljarten is er ook ruimte voor grappen en een gezellig praatje tussendoor. Dankzij ons gemeenschapshuis én de vrijwilligers van deze biljartvereniging kunnen veel vijftigplussers uit onze wijk elkaar ontmoeten in een rustige omgeving en een biljartje leggen.
Ook oud leden die zelf niet meer kunnen spelen, komen
nog wel een kopje koffie drinken en een praatje maken. Tijdens het grote jaarlijkse toernooi ontmoeten nog meer mensen elkaar in de ontspannen sfeer van het eigen gemeenschapshuis. Laten we er zuinig op zijn en zorgen dat er straks een volwaardige vervanging komt in het geheel van de Brede School. Behalve op maandag, zijn vijftigplussers door de week welkom in De Vlieren vanaf half een tot half vijf. Op dinsdag, woensdag en donderdagmiddag kunt u inschrijven voor het vrij biljarten.
Vrijdagmiddag kunt u komen kijken hoe het er aan toe gaat bij de verenigingscompetitie.
Op dit moment is er plaats voor twee nieuwe leden. Kom eens kijken of het wat voor u is.
U bent van harte welkom!

door: Karel Wijnen