Mevrouw Gommeren en dochter Ria Du Feu

Mevrouw van gommeren

Mevrouw Gommeren is op 19 december 1943 in Limburg geboren en is op 9-jarige leeftijd in de Tonnekesbuurt komen te wonen. In 1970 is zij vanuit de Middellaan naar de Curaçaostraat verhuisd. Dochter Ria geboren op 28 november 1967 was toen 3 jaar oud en haar zusje 4. De mensen in de straat leefden en leven nog steeds op zich zelf. Men hoefde er niet op een stoeltje op straat te gaan zitten want dan zouden ze zeker de blauwe wagen bellen, maar als er iets aan de hand is staan de buren altijd voor elkaar klaar om te helpen.

Mevrouw Gommeren

Oudercomité

Mevrouw Gommeren en haar man kregen veel contact via de kinderen. Zij hebben in het oudercomité gezeten van de Bernadetteschool de huidige Keyzersmolen. Zij zorgden voor de distributie van het oud papier. De kinderen verzamelden iedere week oud papier waar zij een lotje voor kregen en een prijsje mee konden winnen. Van de opbrengst van het oud papier werd er een Sinterklaas- en kerstfeest georganiseerd. Er was zelfs geld genoeg om een keer per jaar van het oud papier een schoolreisje te organiseren.

Ria Du Feu

School

Ria ging naar de kleuterschool en weet nog dat er altijd slofjes aangedaan werden om de vloer niet te beschadigen. Op de kleuterschool ging zij altijd op een blauwe mat spelen anders was zij niet tevreden. Er was ook nog een gele en een rode mat. De matten worden nog steeds gebruikt op de school. Op 6-jarige leeftijd ging zij naar de eerste klas en kwam bij juffrouw Van Helden te zitten. Zij had snel een speelvriendje tot de vierde klas toe. Hij heette Rob Keim en woonde in de Oranjeboomstraat. Hij had een speelkamertje en originele Matchbox autootjes waar ze in de lange gang mee speelden. Ieder jaar gingen de kleintjes naar de speeltuin en de grotere op schoolreis. Met karnaval werden de gangen en het fietsenhok opengemaakt en werd er van binnen naar buiten gehost. In de tweede klas kwam ze bij mevrouw Riemslag te zitten. Zij vond dit een strenge juf en voelde zich er niet prettig bij. In de derde klas kreeg zij dhr. Soeterbroek, dit was voor haar het topjaar op school. Dhr. Soeterbroek gaf pianoles op een houten piano. Ria kreeg daar de bijnaam Shirley Temple omdat zij ook pijpenkrullen had en zong en danste in de klas. Zij kreeg ook zwemles in de derde. Dit vond Ria reuze leuk. Van Zuster Clarita gaf handwerkles er werd van alles geborduurd en gebreid.


Halloween

Vrijwilligerswerk

Ria is al jaren als vrijwilligster actief bij kinderfestiviteiten. Zij hielp bij Halloween, Sinterklaas, de feesten bij de Bounty en de straatspeeldag. Vanwege haar vrijwilligerswerk kreeg zij een cursus schminken en E.H.B.O. waar zij de diploma's voor heeft behaald. Zij schminkte de kinderen op school en bij het spelen en is nog steeds actief op de school van haar kinderen. Zoals u op de foto kan zien spookte ze tijdens Halloween 's avonds als heks met de kinderen door het Heuvelkwartier.

Interview: Ria Veltman