Een nieuwe redacteur

Mijn naam is Janet van Heerden en ik woon sinds twee jaar in de Heuvel. Voordat ik hier kwam wonen, woonde ik twaalf jaar in Toscana (ItaliŽ). Ik heb deze buurt bewust uitgekozen. Hier leven mensen met een hart, volksmensen die hard werken om rond te komen. Buren waar je nog kunt aankloppen voor een pak suiker of een wc-rol. Een groen dorp aan de rand van de stad en natuurlijk vlakbij het heerlijke Mastbos. Maar hoe wist ik dat?
Toen ik vier jaar was, verhuisde ik van Duitsland met mijn ouders naar Breda. Wij woonden in Geeren-Noord maar mijn tante Truus de Vulder woonde in de Tasmanstraat en had een dochter Diana, waar ik heel goed mee kon opschieten. Van mijn zevende tot en met mijn elfde levensjaar sliep ik regelmatig in de weekenden bij tante Truus in de Tasmanstraat. We kregen van de buren snoepjes als we lief waren of we werden met de bezem achternagezeten als we stout waren. We haalden veel kattenkwaad uit zoals belletje trekken en we verstopten ons in schuurtjes als we verstoppertje speelden. Onder de brug (nu een viaduct) rookte ik stiekem mijn eerste sigaretje en in de poortjes zaten we de jongens achterna. We verstopten ons zondagochtend tijdens de mis in de biechtstoelen en lieten oude mensen schrikken. Ook vonden we de Bredase Boksring heel interessant. We slopen stiekem naar binnen als er wedstrijden waren en zaten dan muisstil te kijken wat er om ons heen gebeurde.
Zaterdagavond was het gezellig vertoeven bij ome Bart van Heerden in het cafť op de hoek in de Oranjeboomstraat. Tot laat in de nacht stonden we voor de jukebox plaatjes te draaien en te dansen in onze drumbandjurkjes. Hadden we trek, liepen we even naar de overkant bij de friettent naar binnen.
Heerlijke jeugdherinneringen en ik moet toegeven dat het in de Heuvel nog steeds gezellig is. 's Zomers zitten we buiten voor de deur en wie stopt om een praatje te maken, krijgt een bakkie koffie. Soms maak ik een enorme Italiaanse pot pasta en wie er dan zin in heeft ...
Volgende zomer komt ook mijn zoon van vierentwintig jaar over uit ItaliŽ en hij gaat zich ook hier in de Heuvel nestelen. Hij is een goede dansleraar en gaat zich inzetten voor onze jeugd in het buurthuis De Vlieren. Hij gaat er een leuke hiphop-cursus geven. Dus Ö leuk om terug te zijn.

Janet van Heerden, oktober 2007