Herinneringen aan de Heinsiusstraat, deel 2

Tussen de oude papieren van mijn ouders vond ik een document uit 1952 dat zij het huis aan de Heinsiusstraat 13 kregen toegewezen.


Beatrixschool.

Vanaf 1955 t/m 1961 ging ik naar de Prinses Beatrix school, Heuvelstraat 52a.
Het was een leuke school met veel leerlingen.Ook de leraren en leraressen waren fijne mensen, alleen de Hr Hogerhuis was altijd zeer streng, vooral als je iets niet goed had gedaan.
We gingen altijd met een groep jongens en meisjes naar school. Wat veel indruk maakte uit die tijd was dat er een politie bureau naast de school was met een paar cellen. We maakten ons altijd wijs, dat er meestal een paar boeven in zaten.
De schoolreisjes waren altijd een belevenis meestal gingen we naar een dierentuin of een grote speeltuin, en altijd met een paar bussen van de BBA.
De jaarlijkse sportdag en de kerstvieringen op deze school waren altijd iets bijzonders.
Toen ik in 1961 van deze school ging kreeg ik een prachtig (diploma) mee.

Griep

Als er een griep heerste, waren we altijd tegelijk ziek. Mijn moeder vroeg dan aan dokter Elich of hij langs wilde komen. Meestal was dat natuurlijk op maandag, en dan was het ook altijd wasdag en als de dokter dan binnen stapte zei hij altijd tegen mijn moeder zo vrouw v d Heuvel al weer aan het wassen.
Hij liep dan door naar boven en kwam bij ons allemaal even kijken nam de polsslag op en meestal kregen we dan het advies om goed onder de wol te blijven.
We hoefden dan niet naar school, en dat was natuurlijk ook wel spannend.
Op de foto zie je mijn moeder in het kleine keukentje aan het wassen.
Tegenwoordig is het toch wel een stuk makkelijker geworden met die vol automaten.

Klaas v.d. Heuvel, 2 mei 2010