Rinse Simons

Geboren en getogen in de Heuvel

Rinse is geboren (op 18 oktober 1977) en getogen in de Heuvel. Zijn wieg stond in de Heuvelbrink en het gezin bestond uit vader, moeder en vier kinderen. Rinse was de jongste thuis.
Rinse geeft het verschil aan tussen vroeger en nu. De omgeving was vertrouwder, er hing een touwtje uit de brievenbus om zonder sleutel binnen te komen. De auto kon je gewoon open laten staan.
Jammer genoeg is dat door de jaren heen veranderd.

Er was altijd werk

Er kwamen altijd mensen bij de familie Simons over de vloer. Het was er ontzettend gezellig. Dat kwam ook omdat Mama Marian lang in een café gewerkt had en dus van nature erg spontaan, gezellig en sociaal was.
Rinse heeft de Agnesschool doorlopen en daarna ging hij naar de Van Coothschool. Hij behaalde zijn installatietechniek-diploma. Hij ging echter aan de slag als stukadoor en na enige jaren begon hij als glazenwasser te werken. De laatste twee jaar is Rinse voor zichzelf begonnen en hij heeft zijn eenmansbedrijf "Rinse Glashelder'' genoemd.
Ook werkte Rinse 's avonds bij de friettent het Haantje. Pa zat daar immers vaak om een biertje te nuttigen en ook zijn broer was daar vaak. Rinse kon zelf pakken wat hij wou, eten en drinken, er hing een amicale sfeer. Dat heeft hij ongeveer drie tot vier jaar volgehouden.

Samen met de buurt

Op zijn eenentwintigste ging Rinse zelfstandig wonen in de Montessoristraat. Daar vond hij het ook gezellig en de band met thuis werd nauwelijks verslapt omdat hij iedere dag bij Ma ging eten. Na anderhalf jaar leerde hij zijn grote liefde kennen: Marina.
Zij kwam uit de IJpelaar. Zij vindt dat het verschil tussen de IJpelaar en de Heuvel duidelijk is. In de Heuvel was en is er meer sensatie. Er gebeurt meer onder de mensen. Meer contact, meer aandacht voor elkaar. De IJpelaar was meer een buurt waar ieder voor zich dacht.
Marina trok in bij Rinse in de Montessoristraat. Marina vertelt dat ze vaak met de buren in het trappenhuis zaten te kletsen. Als Rinse aan zijn auto sleutelde voor de deur, stonden er al snel wat mensen bij te kijken. Er werden blikjes bier geopend en er werd onder mekaar gekletst over van alles. Met de buren Angela Maartensdijk en Domingui Fransens zijn zij nog steeds in contact. Bij deze ook een groet aan Oma Leni en Corrie Heere.

Blij wonen

Sinds twee jaar wonen Rinse en Marina in de Savornin Lohmanstraat. Zij zijn blij met hun woning. Er is meer ruimte en het is nieuwbouw.
Alsof het geluk tussen deze twee mensen niet op kon, kwam er gezinsuitbreiding op 13 januari 2007. Een prachtige zoon, Jordi genaamd. Kort daarop trouwden zij. Zij vinden het nog steeds gezellig om in de Heuvel te wonen. Het sociale contact met de mensen is er namelijk nog steeds gehandhaafd. Vrij regelmatig eten ze nog steeds bij Mama Marian.

Interview: Janet van Heerden, januari 2008