Toos Trommelen

Ik heb hier 48 jaar doorgebracht.

Van de 50 jaar dat de Heuvel bestaat heb ik er 48 van doorgebracht in onze buurt. Vanuit de Generaal van Hamsingel, waar ik met mijn gezin van man 3 kinderen en niet te vergeten opa, in een 3 kamer woning woonde, waande ik me op paleis Soestdijk toen ik onze nieuwe woning in de v.Oldenbarneveldtstraat betrok. Een fatsoenlijke huiskamer een keuken en voldoende slaapkamers voor ons allemaal. En wat te denken van een badkamer zodat we onze wekelijkse wasbeurt in een zinkenteil, konden vervangen door het nemen van een douche op elk gewenst moment, wat een luxe !!!!
Het bezit van een tuin maakte bet feest kompleet.

Verenigingswerk.

Na enige tijd gewoon bezig geweest te zijn met m'n gezin belandde ik al snel in het verenigingswerk.
Kort na de totstandkoming van bet gemeenschaphuis De Vlieren, begonnen we op de woensdagmiddagen activiteiten te ontplooien voor de jeugd. Filmdraaien (uiteraard nog zwart-wit) en teken- en kleurwedstrijden werden druk bezocht.
Hel te voet naar Concordia gaan met een groep kinderen om daar film te gaan kijken waren hachelijke ondernemingen.
Hoe hou je imners met 3 volwassen mensen een groep van 25 uitgelaten kinderen van tussen de 6 en 12 jaar enigsim in bet gareel. Ik kan u zeggen; "met harde hand"!
Ondanks dat je streng moest zijn, waren deze wandelingen hardtstikkeleuk. In de rij zingend en dollend door de stad, was je een bezienswaardigheid voor de voorbijgangers.

Markant punt in de Heuvel.

Verder is daar nog het meest markante punt in de Heuvel; de kerk. Vele uren hebben we met dhr. Ambachts de koster en mevr. de Veth besteed aan het opruimen en schoonhouden van de kerk.
Soms leek het erop alsof Iedereen zijn papiertjes uit verveling in duizend stukjes had zitten scheuren tijdens de mis.
Nog steeds maken we de kerk schoon, maar de papiersnippers zijn samen met de mensen uit de kerk verdwenen. Soms denk ik wel eens, ik zou willen dat ik weer snippers moest opruimen, maar dat is helaas verleden tijd.

Toos Tromelen